söndag 28 maj 2023

Vädret är som det brukar den här årstiden. Ena dagen är det är varmt och man njuter av att kunna gå ut i shorts utan att frysa och vips så blåser ishavsvindar och drar raskt med en tillbaka till verkligheten. Precis som om vädergudarna vill hindra mig från att njuta för mycket och se till att jag håller mig på mattan. Vilken matta? Med tanke på årstiden är det gräsmattan förstås...för den växer ändå och behöver klippas. Men jag är lika klok i år som jag var ifjol så jag har lejt bort gräsklippningen även det här året. Så skönt! 

Den här helgen är det, förutom att det är morsdag idag, pingsthelg. Jag tycker att det är så ledsamt, men pingsthelgen har förlorat sin charm sedan annandag pingst blev en helt vanlig vardag. Förut var det en helg med lite pirrig förväntan inför sommaren. För mig var det som att säga välkommen till sommaren med ledighet och goda middagar med familjen. Till exempel lagades alltid lax till på pingstafton. I och för sig finns ju inget som hindrar mig från att göra helgen extra festlig själv men helt ärligt så glömmer jag nästan bort att det är pingst. Nu kan jag ju trots allt inte klaga på maten...jag har ätit gott och idag passade mamma och jag på att äta en fantastiskt god brunch på vårt eget Gästis. Lyxigt värre!

Nåja, istället för att gnälla över att pingsthelgen förlorat sin charm ska jag göra lite nytta en stund, tvätt ska vikas och jobb förberedas. En vecka med jobb står på programmet, men efter en eller två blinkningar så är det helg igen. Det känns bra!

Bjuder på en bild när vinden varm ljummen och solen inte gömde sig bakom molnen.