lördag 10 mars 2012



Ikväll firades Suddens trettonårsdag med släkt och vänner. Det blev raclette, en av sonens absoluta favoriträtter. Vi satt  länge och åt och stoppade förmodligen i oss alldeles för mycket eftersom det är så gott. Det är en del plockande och går inte så fort så det är lätt att det blir mycket mat när det är små portioner varje gång.....hur många det blev törs jag inte riktigt räkna ut.
Sen såg vi på festivalen, en barfota Torsten, en orange Björn, en vuxen Ronja och några varelser hämtade ur Tron. Nu är jag rätt trött trots att jag inte är den som har åkt slalom idag....



Jag har suttit och tittat på resesidor en stund....åh, vad jag är sugen på att få resa iväg nånstans där det är varmt och skönt! Även om det är härligt här idag också blir det ju inte riktigt på samma sätt. Just nu mitt i mina resedrömmar är det damstafett i skidskytte. Hittills har det gått ganska bra för dem men än är de inte i mål.

Om ett tag ska jag gå upp och börja skära grönsaker och annat gott till middagen som blir raclette. Det är ju en del förberedelser men sen lagas maten vid bordet. Det är Suddens favoritmat och eftersom vi ska fira hans födelsedag lite i efterskott passar det bra.
Sitter och tittar på skidåkning, 5 mil klassisk stil. Flera svenskar är med rätt bra allihopa. Spännade att se om de håller hela vägen till mål. De har snart åkt i två timmar och har drygt en mil kvar.

Jag har varit ute på en liten promenad, det är så skönt ute med takdropp och plusgrader även i skuggan. Idag vågar jag tro att det faktiskt blir vår i år också. Fast än kommer det säkert att bli både snö och rejält med minusgrader igen, men en dag som denna kan man glömma det ett tag.


Oj, det är redan mitt på dagen. Sudden är i Solberg och åker slalom med min morbror, jag har blivit ett ljushuvud igen....härligt! Få se om jag kommer att ha mycket roligare igen nu då...
Snart ska jag gå till mamma och äta lunch innan det är dags att gå hem och förbereda för raclettemiddag ikväll.

Här är matsäcken de fick med sig.