måndag 15 juli 2024

Idag inleder jag min andra semestervecka. Det gör jag med minnet av en mycket trevlig eftermiddag och kväll hos goda vänner igår. God mat, god dryck och massor av prat om ditten och datten. Energiboost deluxe. Dessutom fick jag med en fin gåva hem. En tygkasse med tryck som passar mig perfekt. I den kommer det att åka många böcker!

Som vanligt har jag idag tagit en förmiddagspromenad och fått en mugg kaffe hos mor. Bra början på en ledig dag. Resten av den här dagen kommer jag att ägna åt tvätten. Amöban har växt så nu är det definitivt dags att göra något åt den. Framförallt för att det jag helst vill ha på mig ligger i högen och väntar på tvätt. Så nu snurrar det för fullt i tvättstugan där jag ligger i mitt favoritsoffhörn och glor slött på teven. 

Tittar jag upp är det dock lätt kaos här nere. Jag har nämligen gått igenom alla mina skolgrejor och sorterat bort det jag aldrig kommer att använda igen. Eller det kan jag ju inte veta, men jag tror inte att jag kommer att hamna i ett klassrum på heltid igen och skulle det vara så får jag väl bygga upp mitt material en gång till. 

Nu väntar jag på att en nyexad lärare, en av sonens kompisar från förr, kommer och kollar igenom vad som skulle kunna vara av intresse att ta reda på. Resten åker nog ner i genomskinliga säckar för att kastas bort. Lite känns det i hjärtat, minnen av elever, klasser och situationer har dykt upp när jag gått igenom allt. Varm fina minnen! Men även om material kommer att kastas finns ju alla minnen kvar. De kan ingen ta ifrån mig. 

Mycket av mitt material har följt mig länge. Trots det är det helt up-to-date. Okej, kanske inte när det gäller utseendet men till innehållet. När det gäller mitt material i matte, svenska och engelska går det hand i hand med aktuella evidensbaserade studier. Känns rätt bra faktiskt. 

Något annat som känns bra är att det fortfarande är semester. Nu satsar jag vidare på andra veckan där jag tänker ägna största delen av tiden åt att läsa. Om vädret tillåter under en parasoll på altanen. Annars läser jag där det går!