tisdag 1 januari 2019

2018 slutade på ett föredömligt sätt, i alla fall för vår familj. Efter ett antal turer när det gällde nyårsfirandet avslutade vi året i ett litet men naggande gott sällskap. Promenad, eggnog, god mat, glitterklänning och nyårsskål.

2019 började lika föredömligt. Rätt fot i backen vid tolvslaget, som första bit att äta ett äpple, en promenad i solen denna årets första dag, slappande framför teven med trevliga filmer där sonen bjöd på middag.

En skön dag helt enkelt, med mycket tid att låta tankarna gå. Plötsligt kom jag på hur det kommer sig att jag känner sånt stort motstånd mot att tvätta och städa. Det är för att jag alltid slappar på årets första dag. Fick höra idag att som årets första dag är så ska resten av året fortsätta. Med tanke på att jag mest slappat är det ju helt solklart att resten av året kommer att gå i samma hjulspår.

Jag gjorde helt klart en tankevurpa när jag fick höra det, tänkte för mig själv att jag inte vill ägna resten av året åt att tvätta och plocka undan (vilket var min ursprungliga plan för dagen) alltså valde jag den slöa linjen. Nåja, jag ska nog fixa ett år till där tvättamöban oftast har ett övertag och håller mig i ett järngrepp....men vänta till 2020!

Eggnog!


Med rätt fot i backen! 
Det sprakade lite här och där på himlen vid tolvslaget.


Glitterklänning på!