måndag 11 juli 2016

Det är något verkligt tillfredsställande med att ha klippt gräset när man efteråt blickar ut över mattan och ser det fina mönster som bildats när det är nyklippt. När man vet att nu dröjer det i alla fall en vecka innan det är dags igen. En vecka när knäna hinner återhämta sig och sluta göra ont.

Däremot är det inte lika tillfredsställande under tiden klipparen dras runt. Det är urbota tråkigt. Förfärligt tråkigt. Förutom att det är tråkigt är det alltid en massa smådjur som äter på mig. Är det inte myggor så är det knott eller bromsar.

Det får mig att börja fundera över min tråkiga lista. Där finns klippa gräs, dammsuga, stryka, skotta snö, putsa fönster, dammtorka, rensa ogräs och plocka bär. Jag undrar vad som kommer på första plats? Alltså vad som är tråkigast?

Egentligen tycker jag inte att det är så förfärligt tråkigt att rensa ogräs men eftersom jag inte kan stå på knä får jag ofta ont i ryggen, därför gillar jag inte ogräsrensning.

Nä fy så deprimerande att tänka på nån himla tråkig lista. Jag ska nog tänka ut en rolig lista istället. Den kommer att bli lång. Sätta frön, vattna blommar, köra bil, umgås med vänner, kolla när sonen tränar, läsa böcker, se bra film, laga mat, baka (ibland), äta god mat, fika, äta jordgubbar, ligga i soffan och slappa, blogga, resa....Ja jösses, det var inte svårt. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Det är bara att konstatera att listan med roliga saker blir mycket längre än listan med tråkiga. Det känns trösterikt. Något jag ska tänka på nästa gång jag måste göra nåt på "tråklistan". Då kanske det blir roligare det också. Jag får öva på det imorgon när jag ska ta reda på tvätt!