lördag 6 mars 2021

Knappt en vecka har gått av mars och idag bjuds riktigt aprilväder. Molnen flyger fram och ibland släpper de ifrån sig stora mängder snö, det är alltså helt genomgrått. Nästa gång blicken riktas mot himlen syns plötsligt den blå himlen. 

Det blåser så vimpeln står precis rakt ut från flaggstången och träden böjs när vindbyarna tar i så att vindspelet sjunger som om det var dags för sista versen. Vilken tur att jag hann ta en rejäl promenad innan det värsta busvädret startade. 

Förutom en promenad har dagen ägnats åt skrivande och läsande med innehållet utvärdering, ledarskap och förändringsarbete i fokus. Detta är något jag kommer att ägna mig åt resten av terminen. Intressant är det och idag när jag sjönk ner i en bok så önskade jag plötsligt att jag hade haft de kunskaper litteraturen förmedlade för några år sedan. Men som talesättet lyder, bättre sent än aldrig....

Nu handlar det om skidskytte och lite surfande för att kolla nyhetsflödet. På de flesta sajter handlar det om en demonstration i Stockholm mot coronarestriktionerna. Det gör mig djupt bedrövad att det finns människor som väljer att tro på konspirationsteorier. En ansenlig mängd människor samlas med skyltar med budskap som inte alla var helt trovärdiga. Dessutom, om man nu ska tro på nyheterna, fanns barn med och rätt långt fram i gruppen demonstranter också. Hur tänker föräldrarna? Att jag brukar bli mörkrädd är ju ingen nyhet, men idag händer det mitt på ljusa dagen. 

Förmodligen är det samma typ av människor som tror att det är Bill Gates som släppt ut viruset för att han ska kunna injicera microchip i alla när vaccinet ska ges.....ja, de tror väl i och för sig inte att Gates ska injicera vaccinet i varenda människa själv, då skulle han behöva samma slags magi som Jultomten när han åker runt hela världen under juldagen. Men att han ligger bakom en sån strategi det finns det riktiga människor som tror på fullt allvar....fast frågan är om de är riktiga människor? Någonstans på vägen har de tappat all sans och allt förnuft och fått det ersatt med totalt värdelöst ludd!