Här är det god glass på gång. Med svarta vinbär, en mogen banan, lite citronsaft, socker, grädde och mjölk! Supersmarrig! Nu är den i frysen i väntan på att bli efterrätt.
Jag gjorde gelé på 2 kg bär. Hälften har jag smaksatt med chili. Spännande. Det smakar gott just nu i alla fall, hoppas det håller i sig. I den del som skulle bli chiligelé lät jag en röd chili i bitar koka med bären. Sen i slutskedet precis innan gelén skulle hällas upp på glas blandade jag i 1 tsk chiliflakes också. Hot!
Jag rensade de bär som blev över och frös in ca 100 gram i varje påse. Det blir gott till glass och smoothies i vinter!
Jag gjorde gelé på 2 kg bär. Hälften har jag smaksatt med chili. Spännande. Det smakar gott just nu i alla fall, hoppas det håller i sig. I den del som skulle bli chiligelé lät jag en röd chili i bitar koka med bären. Sen i slutskedet precis innan gelén skulle hällas upp på glas blandade jag i 1 tsk chiliflakes också. Hot!
Jag rensade de bär som blev över och frös in ca 100 gram i varje påse. Det blir gott till glass och smoothies i vinter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar