Danska skorpor heter de egentligen, men för mig är det Mormors sockerskorpor. Så länge jag kan minnas har jag varit med henne och bakat dem till jul förutom några enstaka år när jag varit på annat håll. I takt med att åren gick fick jag ett allt större ansvar för tillverkningen. När hon blev äldre och inte orkade ta del längre bakade jag dem själv, men i hennes kök och sällskap! Receptet kommer från en gammal kokbok där ugnstemperaturen beskrivs som " grädda i inte alltför stark värme".
söndag 18 december 2011
Det blev sockerskorpor! Nu är det bara torkning kvar, men först middag.
Danska skorpor heter de egentligen, men för mig är det Mormors sockerskorpor. Så länge jag kan minnas har jag varit med henne och bakat dem till jul förutom några enstaka år när jag varit på annat håll. I takt med att åren gick fick jag ett allt större ansvar för tillverkningen. När hon blev äldre och inte orkade ta del längre bakade jag dem själv, men i hennes kök och sällskap! Receptet kommer från en gammal kokbok där ugnstemperaturen beskrivs som " grädda i inte alltför stark värme".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar