söndag 22 juli 2012

Sonen är hos en kompis, han ska hämtas om några timmar och jag sitter och försöker tänka ut något att äta till middag. Känner mig inte så jättehungrig ännu, så det blir nog varma mackor eller något liknande tror jag. Mina fötter är iskalla trots att jag sitter inne, jag vill inte behöva ha sockor på mig...det är juli. Då ska man väl ändå kunna gå barfota tycker jag. 
En liten bit av sommaren.
Nyheterna denna helg har handlat om det som hände på Utöya för ett år sedan.  Oerhört gripande rapporter från minnesceremonier och intervjuer med överlevande och anhöriga. Men trots året som gått är det som hänt fortfarande lika svårt att förstå.

I Syrien pågår inbördeskriget för fullt, otäcka bilder visas på nyheterna ikväll. Andra otäcka bilder ikväll handlar om James Holmes som sköt ihjäl en massa människor när nya Batmanfilmen skulle premiärvisas utanför Denver. Tydligen hade han riggat en bomb i sin lägenhet också. Han skulle programmera en timer att spela hög musik när han inte var hemma. När grannarna sen skulle komma och klaga var det tänkt att den skulle explodera....Hur många sjuka människor finns det egentligen i vår värld och runt omkring oss? Det är skrämmande, skrämmande......

Nu talar de om att högsommarvärmen är på väg, men var? Jo, till största delen i södra och mellersta Sverige....såklart....här uppe dröjer sommaren ett tag till, även om det ser ut som att solen kommer att skina då och då. Någon värme blir det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar