måndag 10 juli 2017

Efter att ha läst ett antal romaner med rätt mycket feelgood-känsla har jag nu plöjt två stycken som är raka motsatsen. Skillnaden är som att jämföra Pariserhjulet med Fritt fall. Böckerna är skrivna av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Det är de två första böckerna i en serie som kallas Herkulesserien, Zack och Leon. 

Huvudpersonen Zack är polisen som nattetid lever på lagens mörka sida och dagtid fångar brottslingar. Kopplingarna mellan hans kriminella liv och hans polisliv är många men hans beroende av narkotika gör att han riskerar att svika sin partner och hamnar i situationer som äventyrar både hans och andras liv. 

Böckerna går från noll till hundra direkt och går inte att lägga ifrån sig förrän de är utlästa. Dock rekommenderar jag att ha någon mer lättsam läsning till hands att avsluta med innan det är dags att sova....i alla fall om man är lik mig....annars hemsöker vargar och annat drömmarna.

Böckerna är fartfyllda, välskrivna och bitvis väldigt obehagliga. Trots det obehagliga frossar inte författarna i våldet utan beskriver det mer rätt upp och ner men på ett psykologiskt sätt som gör att det blir ännu läskigare. 

 Läs!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar