fredag 28 juli 2017

Igår var jag ju rätt nöjd som fick tummen ur och tog kontakt med ortopeden....men jag slutade inte där. Nej jag tog tag i en sak som hängt över mig länge, riktigt länge.

I mina fönster finns det blommor av olika sorter. De bästa sorterna förstår att de inte ska vilja ha vatten särskilt ofta. Men av någon anledning har det smugit sig in blommor med helt andra preferenser....den sorten som helst vill vattnas i alla fall en gång per vecka. Det har gjort att alla blommor i mina fönster inte har varit särskilt fina...nej torra blad, halvvissna eller så har de haft det alldeles för trångt i krukorna så de har slutat växa. (Minns den tiden i livet då jag höll på att plantera om alla blommor i januari/ februari någon gång...nåja, den tiden är sen länge förbi...och något det märktes på var som sagt mina krukväxter.)

Hur som helst igår chockerade jag mig själv men framförallt mina växter. Jag gick igenom alla blommor i alla fönster. Sakta men säkert var de som behövde det omplanterade och de som inte behövde det fick i alla fall alla vissna blad bortplockade. Som bonus passade jag dessutom på att vattna alla...inte illa en torsdag i juli.

Ja, några blommor åkte i soporna också förstås...det innebar att byns blomsterhandel fick ett besök för att köpa in lite nytt. Så nu är det fint i mina fönster....en kort stund funderade jag på om jag borde ha passat på att putsa dem också, ja inte växterna utan fönstren alltså. Men sen tänkte jag att det är dumt att anstränga sig i onödan....än hinner det bli mycket flugskit på rutorna....och någon måtta får det väl ändå vara....

Nu gäller det bara att komma ihåg att vattna också eftersom det återigen smugit sig in växter som faktiskt vill ha vatten lite då och då....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar