fredag 4 augusti 2017

Efter att ha avverkat en första arbetsvecka efter semestern tycker jag att det passar med några boktips. Inte för att jag har läst på jobbet, nej det gjorde jag när jag slutat på dagarna. Fast jag har läst på jobbet också...men då har det handlat om skriftliga omdömen och dokumentation kontra administration....skulle förstås kunna tipsa om det också men det tänker jag inte göra. 

Nej de två böcker jag tänker tipsa om är två feelgoodromaner, varav en är en riktig chick-lit. 

Den första heter "Bettys värld" och är skriven av Marie-Louise Marc. Huvudpersonen Betty är reporter på ett magasin som heter Gala. En otrogen pojkvän, trevlig granne, vimsig mamma och utflugna barn som hon oroar sig för. Efter att ha läst två -tre kapitel tänkte jag faktiskt lägga ifrån mig boken. Den kändes för ytlig och var allmänt seg men jag bestämde mig för att ge den en chans några sidor till. Det vann den på och mot slutet av boken ville jag faktiskt bara ha mer av den. Vilket är ett gott betyg. Det är kanske ingen bok som kommer att vinna priser, i alla fall inte i min värld men underhållande och romantisk med glam och flärd, otrohet och kärlek. Läsvärd om man gillar chick-lit.


Nästa bok är skriven av Kristin Emilsson och heter "In i minsta detalj". Den handlar om ett gift par som precis håller på att bli klar med renoveringen av lägenheten. Deras största bekymmer är vilken färg de ska ha på väggarna. Allt är planerat in i minsta detalj. Då sker ett oväntat dödsfall som sätter igång en händelsekedja som ingen av dem kunnat förutse....inte jag som läsare heller...i alla fall inte alla delar. Feelgood om landsbygd och storstad, kärlek och vänskap, gamla hemligheter och nya. Jag gillade den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar