lördag 21 oktober 2017

Jag hade planerat för solsken idag, en långsam promenad runt byn skulle då stå på programmet. Men ute var det grått, grått och åter grått. Då struntade jag i promenaden och åkte ner med bilen till däckverkstan istället....vinterlaggarna på. Tillbaka hemma slappade jag i soffan medan tvättmaskinen jobbade, elden i braskaminen flammade och ett husköparprogram flimrade förbi på teven. 

Där och då bestämde jag mig för att det fick vara nog med latmaskandet....lite grått väder, vad spelar det för roll. Så jag begav mig till skogen för att ta granris att täcka gravarna med. Som bonus plockade jag med lite skogsmaterial att dekorera krukan på bron med. 

Där ute i skogen på det ojämna underlaget blev jag nästan förskräckt över hur bräckligt mitt knä plötsligt är. Att gå på ett underlag som inte är slätt visade sig vara näst intill hopplöst....men sakta med lugna steg gick det, fast ont gjorde det. Men nu så är riset fixat, gravarna är redo för vintern och på bron står en kruka och säger att nu är hösten här på riktigt. 

Välkommen höst.....fast jag tycker att vi kan skippa halkan och snön ett tag till. Kan vi vara överens om det? Snälla?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar