lördag 25 november 2017

I lyktan som hänger på kvisten lyser fortfarande ljuset jag tände igår kväll. Den fuktiga luften gör att dimman hänger tungt nu när minusgraderna är tillbaka. Backen är isig och knastrade högljutt när jag hämtade tidningen i postlådan. 

Veckan som gick bjöd på både mängder av snö och sedan det traditionsenliga hällregnet. Det verkar vara den nya trenden, efter snö kommer alltid regn. Av någon anledning kan det inte bara få vara kvar....jag är ju ingen vinterfantast men föredrar ändå snö när det är vinter...regnet kan dra någon annanstans. 

Igår kväll skulle jag äta krabba med goda vänner. Något jag längtat efter länge. Vaccumpackade krabbor köptes in för ett par dagar sedan, två goda såser fixades till och en stund innan det var dags att säga välkommen till vännerna skulle krabborna förberedas. Efter en kort stund spreds en doft, eller jag ska nog kalla det lukt, i köket som inte var helt angenäm. Krabborna var inte fräscha.....STOR besvikelse och en kort stund innan gästerna skulle anlända....hjärnan gick igenom vad som fanns hemma i övrigt som skulle passa till de två goda såser jag redan fixat till krabborna....

Snabbt ner i källaren och plockade upp räkor som fanns i frysen. Påsen åkte ner i iskallt vatten där de fick snabbtina. Samtidigt som första gästen kom körde in blixtinkallad mor in på gården med en bit gravlax från hennes frys. Räkor och gravlax, två rätter som passade perfekt till de såserna. 

Så blev det lyckat ändå, det viktigaste var ju ändå att vi fick umgås och prata....och det gjorde vi ändå till den magiska stund när klockan slog tolv, likt Askungen åkte då alla gäster hem till sig....fast vissa gick om än erbjudandet om skjuts fanns.

Snart ska jag ge mig ut på en knastrig morgonpromenad, fast först ska jag starta en ny diskmaskin efter gårdagens fest och fröjd....och kanske unna mig en mugg kaffe till.


Ljuset på bron lyser fint i den dimmiga morgonen.

Jag fick en fin lykta att hänga inomhus....en lykta jag sneglat på länge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar