lördag 30 december 2017

Snön faller och faller och faller. All snö vi saknat de senaste åren är här nu. Det ser dessutom ut som att den tänker fortsätta komma. Tjoho säger en del, det räcker nu säger andra. Jag hör till den senare kategorin, men alternativet med regn är sämre så det är nog bara att välkomna snön. 

Mina dekorationer utomhus är översnöade, snön ligger djup på gräsmattan och ljuden av traktorer och snöstyror hörs så fort man öppnar dörren. Fåglarnas kvittrande när de flyger runt och letar mat låter också lite dämpat, men när de hittar till talgbollarna hör man glädjen i deras läten. De kvittar och ropar på sina kompisar: Kom hit, här finns godsaker!

Just nu är det dock uppehåll i snöandet en kort stund. Då gäller det för alla snöskottare att passa på att vila innan det börjar igen. Nog hör jag en del pust och stön när jag tar mina promenader runt byn. Jag skulle också pusta och stöna om jag var tvungen att skotta själv. Nu har jag tur....hit kommer det en traktor och gör jobbet. Eller tur....eftersom jag har bett någon göra jobbet så är det väl vad man kan förvänta sig. Men när jag ser grannarna slita känns det ändå som att jag har tur, tur att jag varit så klok att jag lejt bort snöskottandet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar