söndag 7 januari 2018

Här och där i huset börjar högar med saker som ska med till Norge att samlas. I hallen lyser ljuset på sista versen, det som i slutet av november var många decimeter högt. I ugnen står en gryta, det ska bli öl- och hoisinstek till middag. Vi tror att alla kläder som ska med i resväskan är rena. Dammråttorna frodas, granen skjuter skott och på teven har det varit en fröjd att följa skidskyttarnas framfart idag.

Samtidigt som vinden började friska i utomhus tog sonen bilen och åkte till kompisarna i Kubbe. När han kommer hem vankas middag och sen ska det packas. Förhoppningsvis hinner vi se det avsnitt av Agent´s of Shield som nyss sändes i USA innan vi hoppar i säng och sonen sover sista natten hemma på ett tag igen.

Känner redan hur tomt och tyst det kommer att bli, jag vet ju att det kommer att gå bra men nu när jag har vant mig vid att vi är två här hemma gäller det att ställa om en gång till. Inser dessutom att det inte kommer att vara sista gången jag måste ställa om....detta är något som kommer att hända igen och igen och igen. Hur som helst har det varit härliga veckor, de kommer jag att leva på länge.

Gårdagskvällen bjöd på en överraskning för sonen. Efter den gradering vi åkte och tittade på blev han och hans jutsukompis bjudna på restaurangbesök med trerätters för att fira det svarta bälte de tog i augusti...eftersom Norgeresan stod på programmet dagen efter hann de aldrig med det då. Men igår blev det av, tillsammans med hela härliga "tävlingsgänget" avnjöts en god middag som gjorde att magarna var nog så välfyllda när vi åkte hem.

Nu är han som sagt i Kubbe, jag slappar i soffan medan maten lagar sig själv i ugnen. Längtar inte till imorgon.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar