söndag 21 januari 2018

Temadagar, det är det nya i vår almanacka....eller nytt...nu hittade jag på. Temadagarna har funnits ganska länge i almanackan men fylls ständigt på med nya mer eller mindre konstiga saker.

Hur som helst, i princip varje dag uppmärksammas något speciellt, stort eller smått. Vissa saker kan kännas rätt självklara att man kommer ihåg och uppmärksammar medan annat känns mer oklart kan jag tycka. Vad sägs om tandborstbytardagen, datorrensardagen, tårtätardagen eller halvsnödagen? Apropå halvsnödagen, tro vad det innebär...snöar det halva snöflingor då?

Just idag är det Kramens dag. Det kan ju inte bli fel då kramar är något väldigt bra, mysigt och mjukt. (För alla utom de som känner obehag av kroppskontakt förstås, då är kramar inte särskilt mysigt.)

Den har i alla fall funnits sedan 1986 och är initierad av Kevin Zaborney från USA. Enligt Wikipedia ville han uppmana människor att krama sina nära och kära oftare. Han är alltså en riktig kramambassadör om man ska tro på det som står att läsa. Vill man följa honom på twitter heter han just @hugambassadorSå det är väl bara att hänga på och kramas idag, eller hur?! Fast nu kan ju jag tycka att alla dagar borde vara kramens dag!

Funderar lite över möjligheten att initiera en egen temadag....braskaminens dag, soffhängdagen, tåviftardagen eller varför inte värmefiltens dag? Undrar hur man gör? Leta efter ett ledigt datum kanske kan vara en början (om det finns något), men sen då? Ansöker man om att få en dag att uppmärksamma eller är det bara att börja posta på sociala medier att nu är det värmefiltens dag och hoppas att det sprider sig.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar