lördag 14 april 2018

Idag är det Tiburtius som har namnsdag. Det är också enligt gammal uppfattning dagen när björnen går ur idet. Frågan är om det är så klokt att göra det just idag med tanke på att det är så mycket snö kvar? Om jag vore björn skulle jag somna om och stänga ute omvärlden ett tag till.

En sak är i alla fall säker och det är att våren är på väg om än den känns avlägsen. Här hemma hos mig märks det på att alla juldekorationer utomhus börjar töa fram. Lite malplacerade är de allt nu men med tanke på att de fortfarande är fastfrusna i snö och is lär det dröja innan de kan städas undan. Fast det kommer nog inte att dröja till midsommar som jag trodde ett tag. Snöhögen på baksidan däremot.....den lär inte ge sig så snabbt.

Veckan som gick var synnerligen intensiv med studier i Umeå på rektorsprogrammet. Föreläsningar, seminarier, diskussioner men även trevligt umgänge med kollegor från en stor del av Norrland. Med tanke på det trodde jag att jag skulle sova ovaggad när jag kom hem igen. Men ack vad jag bedrog mig. Hjärnan bestämde sig för att det var lämpligt att hålla mig vaken istället. En lång rad olösta problem passerade revy, minnesbilder dök upp i ett osammanhängande flöde och saker jag borde ha sagt och gjort malde.

Dålig sömn till trots, nu har jag intagit min favoritposition i soffan med gott kaffe i favoritmuggen. Här tänker jag njuta ett tag innan jag ger mig ut i solen på en förmiddagspromenad.

Det som göms i snö...

...kommer fram i tö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar