söndag 29 november 2020

Äntligen, nu är den här, adventstiden med ljus, värme och godsaker. I år kommer det att bli annorlunda, inget glöggmingel till exempel. Det är tråkigt men just därför är det extra viktigt att se till att det blir mysigt ändå. Huset har tagit på sig adventskläderna, ljus och adventspynt har kommit fram. 

Igår bakade jag dessutom lite grann. Pepparkaksdrömmar, glöggbollar, minisaffranskladdkakor. Sist och absolut viktigast, mormors sockerskorpor. Skorporna fick torka i ugnen under en del av natten. De var färdigtorkade så jag kunde stänga av ugnen när de mobila julgranarna höll mig vaken genom att leva rövare under sen natt. 

Mobila julgranar tänker ni nu. Vad är det? Jo, epor/ a-traktorer som har lampor och extraljus som en överprydd julgran och som kör runt och bjuder på sladdar och motorvrål helgnätterna igenom. Nåja, alla har inte jättemånga extraljus men en stor del har det. 

Runt runt körs det nere vid macken och sen breda sladdar ut på 348:an. Att de har råd är för mig ett mysterium...jag som har full lön tycker att det är tufft med bränslekostnader, misstänker att deras ekipage inte är särskilt bränslesnåla heller.

Jag har inga problem att det körs epa/ a-traktor. Att det är hur roligt som helst att sladda runt kan jag förstå, men tänker ändå att färdas ute i trafiken kräver både mognad och hänsyn. Mognad och hänsyn, det tycker jag att förarna av de mobila  julgranarna ska önska sig i julklapp. När de har skaffat sig de förmågorna kan de köra runt hur mycket som helst. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar