söndag 16 september 2012

Laxfiske i Jemen, en underbar film att avnjuta en söndag kväll. Rekommenderas varmt. Till det lite popcorn, sen var det bara att kolla film, träna lårmuskel, böjning och njuta av de sista lediga timmarna den här helgen.

Läser precis i expressens nätupplaga att regeringen vill ändra i föräldraledigheten. Bara 20% av ledigheten ska kunna sparas till efter barnets fyraårsdag....det gör att jag funderar lite på hur de ska lösa det för alla som adopterar barn. Många blir föräldrar till barn som är flera år, inte sällan mer än fyra dessutom.
Hur har de tänkt att de familjerna ska få en trygg start tillsammans om inte föräldrarna kan vara hemma med barnet?  För anknytningen mellan barn och förälder är det jätteviktigt att få tid i lugn och ro utan allt för stor stimulans från samhället runtomkring. Att skynda på är inte ett alternativ för de här familjerna.
Det känns som om regeringen inte riktigt tänkt klart........eller så finns det med en undantagslösning i deras förslag bara det att det inte skrivs om det idag....Man kan ju alltid hoppas att de är så kloka.......

Kloka är i alla fall alla de som passat på att vara ute den här underbara dagen och njuta av kanske en av de sista sommardagarna.



2 kommentarer:

  1. Jag vet inte om det har ändrats, men tidigare har det ju varit så att man börjar räkna från noll den dagen man får barnet i sin vård.
    Sen kan det finnas andra anledningar till att man behöver tid hemma med sitt barn även efter 4års åldern...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis min åsikt...känns inte som det är färdigtänkt.....

      Radera