tisdag 3 mars 2015

Vad gör man en helt vanlig tisdagmorgon på lovet när det krävs att man kliver upp i vanlig tid så att dörren är upplåst när snickarna kommer?

Alternativen är flera, ligga i soffan och läsa en bok eller tidning, sortera foton sedan några år eller baka frukostbröd. 

Jag valde det senare. Det blev dinkelfrallor med pesto, pinjenötter och parmesan. Det doftar ljuvligt, hoppas det smakar lika gott när de kommer ur ugnen. 

Medan degen jäste lyssnade jag med ett halvt öra på morgonens nyheter. Där talar de om att många blir kränkta när de spelar online. Det är en diskussion jag känner igen här hemma då sonen länge har klagat på hur vissa uttrycker sig mot andra i spelen. 

Även om jag vet att han nästan alltid rapporterar in när någon är otrevlig hinner nog inte spelskaparna med. Spelen växer för snabbt för det. Dessutom tror jag att det är lätt att bli avtrubbad efter ett tag...även om man inte gillar det som skrivs kanske man till slut inte bryr sig längre. Fast det beror nog på om du är trygg i dig själv. Är du redan någon som är utsatt i verkliga livet är det nog väldigt lätt att ta åt sig. Vem skulle inte göra det?

Sedan vet jag att det, i alla fall enligt sonen, är olika i spelen hur tonen mot andra är. Vissa spel är värre än andra, och spelare från vissa länder är värre än andra. 

Man skulle ju lätt kunna tro att det alltid är nybörjarna som får de hårdaste gliringarna, även om de får ta mycket skit. De som spelat länge kan också få en del av de hårda orden. Alla gör ju misstag ibland, det måste vara tillåtet. Hur skulle vi annars lära oss någonting nytt? Sonen säger också att en del av de spelare som kränker andra själv gör jättemånga misstag, men skyller ifrån sig på andra hela tiden. 

Själv tänker jag att de som kränker andra spelare på nätet nog lever lite för mycket i spelens värld och tar det hela på lite för stort allvar. En seger i spelen är det enda som räknas. Det verkliga livet hamnar då i skymundan. Det enda liv som egentligen betyder något.....


Jäsning pågår.
Dags att baka ut innan degen jäser över bunken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar