söndag 21 maj 2017

Jag ber så mycket om ursäkt men det kan faktiskt vara mitt fel att våren dröjde. När jag igår plötsligt tittade ut genom fönstret i köket mot altanen upptäckte jag till min fasa att mina två snöflingor i plast hängde kvar. I sovrummet stod dessutom två fina lyktor med motiv av...ja gissa....snöflingor förstås. Dessa snöattribut brukar jag plocka bort lagom till påsk men icke detta år. Men jag lovar, det är ingenting jag gjort medvetet, denna fadäs att låta vintern vara kvar så länge inomhus. 

Nu har jag i alla fall plockat bort allt som möjligtvis kan jinxa våren...nu kan den komma med full kraft! För att fortsätta blidka denna underbara årstid (i alla fall dagar som dessa) tog jag igår fram alla trädgårdsmöbler, städade växthuset och gjorde fint på gravarna. Pappas grav behövde inte så mycket omvårdnad, där blommar Scilla och Porslinshyacint i mängd men på mormors och morfars grav planterade jag fina violer i en färg som de båda skulle ha tyckt mycket om. 

Idag hade jag inte tänkt göra så mycket mer än följa med sonen på träningen....men så kom jag plötsligt på att vi måste packa inför resan....alltså är det bara att låta tvättmaskinen jobba för högtryck idag så att det vi eventuellt kan vilja ha med oss är rent. Det gör det lättare imorgon kväll när det är dags att packa väskan. Jag ska också tänka igenom om jag behöver köpa något som inte redan finns här hemma och som är bra att ha med på resan. Solskydd i en liten förpackning till exempel....det ser ut att bli soligt och varmt i Rom nämligen. Det får bli min uppgift medan sonen tränar! 

Nu gömmer jag bort vintern till efter jul....
Scilla på pappas grav.Violer på mormor och morfars grav.

I växthuset doftar det såpa och trasmattan ligger på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar