söndag 25 juni 2017

I morse vaknade jag strax före sju när sonen låste ytterdörren och gick till jobbet. En kort stund fick jag för mig att jag försovit mig men insåg efter en stund att det var en helt vanlig söndag. Eller vanlig och vanlig, det kändes faktiskt som en måndag och då tänkte jag att jag lika gärna kunde jobba jag också. 

Sagt och gjort med en balja kaffe bredvid mig kopplade jag upp datorn mot kommunens servrar och satte igång. Lagom till lunch hade jag gjort klart en av mina uppgifter. Då fick det räcka, fanns ingen anledning att ta i för mycket. 

Istället tog jag en promenad till mor för nästa kaffemugg innan jag gick hem och tog itu med en del praktiska göromål. Ni vet den ständigt närvarande tvättamöban, som lever och frodas i källaren för det mesta, pockade på uppmärksamhet. 

Dessutom var jag ju bara tvungen att gå ut och plocka syrenblommor för att prova på att göra saft som jag sett att så många håller på med nu. Att göra saft av fläderblommor är jag van vid men syrensaft är en ny erfarenhet för mig. Recepten som florerar på nätet är många men jag vet att min flädersaft brukar bli god därför gjorde jag på ungefär samma sätt fast med syren, något som kändes som rätt val när jag såg en god vän göra på ungefär liknande sätt i ett youtube-klipp. 

Jag undrar dock hur den smakar när den väl blir klar? Det blir spännande att njuta av det första glaset (hoppas det innebär njutning.....). Men den erfarenheten får vänta till en annan dag....nu ska den stora, stora kastrullen med syren, citron, lime och vatten få stå till imorgon innan saften silas och det är dags att söta det hela. Undrar förresten om det går att använda vit syren också?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar