söndag 23 juli 2017

Det var en hel vecka sen jag bloggade och jag satt här och funderade på vad jag skulle skriva. Först tänkte jag fokusera på mitt knä...men nej...det eländet bjuder jag på en annan dag. Sen tänkte jag att det var dags för några boktips igen...men nej...de tipsen kommer en annan dag.

Istället tänker jag faktiskt berätta vad jag har gjort den senaste veckan, min tredje semestervecka. Den började med några dagar här hemma i lugn och ro. En del tvätt, koll på gamla saker tillsammans med min kusin och sen bokläsning förstås. 

När onsdagen kom var det första dagen på en lite längre ledighet för sonen...hela sex dagar...så vi åkte söderut. Först till min morbror och hans familj i Dalarna, där åt vi gott och blev bortskämda som bara den....man brukar bli det där. 

Sen drog vi ner till Stockholm för att se Dunkirk på bio. Långt kan tyckas men det var den närmaste biografen som visade filmen som den ska visas...alltså med gammaldags filmrullar sjuttio millimeters filmrullar. Vid ett tillfälle uppmärksammade jag att maskinisten bytte rulle men det var väldigt flyktigt. 

Hur som helst var det en fantastisk film, sevärd för alla, även för den som inte gillar krigsfilmer. När filmen var slut kändes det som om jag hållit andan hela tiden. Något jag naturligtvis inte hade....då hade jag förmodligen varit en superhjälte av nåt slag. Filmen körde i alla fall igång i ett rasande tempo för att sakta ner ibland men då bara väntade man på vad som skulle hända....och hände saker gjorde det...hela tiden.

Nu är vi hemma igen, sonen har en kompis här, jag vilar mitt knä och läser....bra fördelning! 
En liten stentrappa i Gustafs.


Här presenteras filmen och den femte rullen med film visas upp.


Något gott att dricka, de obligatoriska popcornen och en filmtidning i väntan på att filmen ska börja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar