lördag 2 december 2017

I morse vaknade jag tidigt med huvudvärk. När så medicinen började släppa hade jag svårt att somna om så jag satte mig i soffan i vardagsrummet en stund och tittade ut. Stjärnor, ljus på granen och allt annat som glittrade gjorde att jag fick lust att ta en promenad i nysnön.

Men nä....lusten gick fort över, jag kröp ner under täcket och slumrade en stund till istället. När jag väl vaknade till igen gjorde jag upp en eld, tände ljus och njöt jag av mammas nybakade havrekex med min julskinka...älg med sichuanpeppar. Det är så gott! Idag fick jag kaffe i tomtemuggen till älgen men det allra godaste till är faktiskt julmust....härlig decemberlyx.

Kroppen är fortfarande trött efter huvudvärken men jag kan unna mig en slö förmiddag. Igår fick jag lite adventsfeeling så jag gjorde årets Rocky road, kola på havregrädde, sockerskorpor och brända mandlar med kanel.  Nu finns det gott plock till glöggen! 

Jag gillar verkligen december.  I år extra mycket faktiskt, sonen kom hem på jullov från Norge i onsdags. Så nu är vi två i huset igen, härlig känsla!!Tidig morgon, tyckte nog att jag såg en tomtenisse ila förbi.

En lugn stund i gillestugan, dörren till sonens rum är stängd.

Glöggbordet är redo!

Årets första glögg med smak av spiskummin och chili. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar