fredag 5 januari 2018

Årets femte dag, redan. Nyss var året alldeles nyfött men snabbt gick de första dagarna och snart är det en vecka gammalt. Här har nedräkningen inför sonens återresa till Norge börjat på allvar och jag inser att jag inte har så många dagar på mig att fixa hans önskningar vad gäller mat och bak....

En av dem, goda ostfrallor med dinkel, blev det idag. Det paket jäst jag hade köpt till dess att han skulle komma hem hade hunnit bli gammalt och börjat mögla så ett nytt inhandlades igår kväll och i morse sattes degen på jäsning. Dinkelfrallor med basilika, parmesan och solroskärnor....doftade ljuvligt när de kom ut ur ungen och smakade smaskens. Det tyckte grannen också som fick komma in och äta de ljumma efter att ha skottat snö.

Denna eviga snö förresten, som faller och faller och faller. Aldrig verkar det ta stopp. Visst det blir fint, bra för alla skidåkare och skoteråkare men för oss andra räcker det nu. Okej alternativet med regn känns ju inte så upplyftande förstås så det är väl bara att le och se glad ut.

Efter baket blev det en del pluggande, men sen när eftermiddagen kom och skidskyttet började bestämde jag mig för att det var dags att fira trettondagsafton! Med en mugg äppelglögg, tända ljus och min så mysiga värmefilt kämpade åkarna i spåret och på skjutvallen...det gick inte så bra för de svenska åkarna men jag njöt av mitt soffläge ändå. Så bra att jag fortsätter softa till filmen om Bilbo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar