lördag 23 juni 2018

Midsommardag, ute blåser det kyliga vindar så lusten att tillbringa tid utomhus är inte alltför stor. Istället njuter jag inomhus, sträckser serier med sonen på teven, lagar mat, äter och läser. 

Jag njuter till och med av tvätthögarna och halvt uppackade väskor som står lite här och där. Väskor och tvätthögar innebär nämligen att sonen är hemma och plötsligt är det mesta lite roligare. 

Kollar in nyheterna på teven och då njuter jag inte. Just nu förtvivlas jag, liksom så många andra, över den behandling de barn som separerats från sina föräldrar vid USA:s gräns får utstå. Trump har dock efter massiv kritik backat och ändrat beslutet att dela på barn och föräldrar men vad som händer med de barn som redan separerats från sina föräldrar är fortfarande oklart...hjärtskärande och inhumant. 

Annat som bekymrar mig denna morgon är att fler och fler stödjer partier som förespråkar rasism och ojämlikhet. Budskap som göms under en polerad yta, budskap som kommer fram när man läser mellan raderna i deras partiprogram. Jag förstår faktiskt inte hur någon som vill leva i en demokrati kan tänka sig att rösta på dessa i grunden så rasistiska och ojämlika partier, med tanke på att demokrati i grunden inte är deras grej. 

Tyvärr tror jag att väldigt många röstar på dem utifrån missnöje med övriga partier, utan att sätta sig in i vad de vill med sin politik egentligen. Jag blir mörkrädd (ännu mer än jag är i vanliga fall) när jag tänker på det samhälle som skulle växa fram under deras styre, skrämmande bilder målas upp i mitt inre. 

Därför gäller det att vi som tror på demokrati och alla människors lika värde inte är tysta utan låter oss höras och framförallt kommer med motargument baserade på fakta!

Nej, nu behöver jag ta mig en promenad för att låta lite friska vindar pigga upp mig och mina tankar...


Midsommar och vädret inbjuder till att tända ljus och mysa inomhus.

I växthuset blommar äntligen pelargonerna.
Med hjälp av mamma har jag lyckats hålla liv i dem under vintern.

Kvällsmacka, såna godsaker lagas inte till när sonen är på annan ort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar