onsdag 18 juli 2018

Efter ytterligare en dag med mycket tidig start då jag återigen fick gå ut ett antal gånger för att skrämma bort kajorna (de börjar lära sig att de ska akta sig för nu gömmer de sig i det höga gräset på ängen nedanför mig) passade det bra att läsa en bok i skuggan.

En fantastisk bok som inte gick att lägga ifrån sig. Den heter "Den tyska flickan" och är skriven av Armando Lucas Correa. Boken är baserad på verkliga händelser i nazismens och terrorismens framfart. Viktig läsning, framförallt i tider som dessa när onda vindar sveper genom samhället. Den är så vacker, samtidigt sorglig och otroligt rörande. Historien berättas dels från början av 1939 då flickan Hannah flydde till Kuba i början av kriget. Den andra delen utspelar sig i nutid där Anna som bor i New York får ett meddelande från det förflutna, en koppling till hennes pappa som försvann under elfte september.

Jag är helt uppfylld av boken och har du inte läst den....gör det! Bered dig på en känslosam resa som griper tag med sitt vemod och sitt lågmälda berättande. Den är skriven med fin respekt för människors öden och personliga trauman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar