tisdag 13 mars 2012

Hemma igen, nu har informationen om språkval och många andra val getts och tagits emot, säkert med olika resultat. Vissa beslut kan vara svåra att ta eftersom det eleverna väljer nu  kan ge återkopplingar när de ska söka till gymnasium och faktiskt vidare sen också. Det är tufft att behöva göra såna val när man går i sexan. Fast sonen är rätt klar över vad han ska välja, så här blir det inte så tuffa beslut att ta. Men jag kan tänka mig att många har huvudbry.

I skolan brukar det märkas att eleverna varit på detta första informationsmöte, i tankarna närmar de sig sjuan allt mer vad längre terminen går. Det börjar bli dags att frigöra sig från de tidiga skolåren även om det fortfarande är rätt länge kvar.

Ett annat val kompisarna i sonens klass har att göra är var de ska åka på klassresa någonstans. Föräldrar i klassen har gjort ett bra jobb och plockat fram olika alternativ för oss andra att ta ställning till, ja det är väl framförallt barnen som ska välja så klart!  De har två val, Östersund eller Sundsvall. Vad de än väljer kommer det att bli kul för dem att åka iväg tillsammans, som en avslutningsresa på de sju år de gått i samma klass.

Nu slappar vi ett tag, jag kollar lite teve och Sudden läser....i dag var det dags för den andra delen i den serie han började läsa i söndags. Önskar att jag hade en bok som knappt går att lägga undan också, jag är riktigt avundsjuk på honom. Han läser innan frukost, efter frukost, när han kommer från skolan ändå till dess att det är dags att släcka lampan och sova. Dator eller tevespel har inte varit aktuella de senaste två dygnen. Det är verkligen det skrivna ordets makt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar