torsdag 2 juli 2015

Det var en spännande torsdag, dagen då skylten som det står övningskör på sattes fast på bilen. Under de varmaste timmarna tyckte vi att det passade utmärkt att övningsköra. Det var riktigt skönt att sitta i en sval bil och instruera sonen som fick övningsköra på riktigt för första gången.

Flera timmar höll vi på med lite paus på mitten då vi åt vår medhavda matsäck. Tyvärr var knotten väldigt aggressiva både i solen och skuggan så till slut tog vi vår tillflykt in i bilen medan vi åt upp. 

Ett första försök bakom ratten där framförallt dragläge, krypkörning och att växla upp och ner tränades. Där vi övade uppstod förstås behovet av att backa också, vägen tog nämligen slut eller så blockerades den av stora stenbumlingar. Backning är ju krångligt till en början men till slut gick även det riktigt bra. 

Måste säga att jag är imponerad av framstegen sonen gjorde efter timmarna bakom ratten idag. De som har kört epatraktor eller annat har ju naturligtvis ett försprång men de var ju också nybörjare någon gång. Nu får det här sjunka in någon eller några dagar sen ska vi på´t igen. 

Precis vad det handlade om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar