torsdag 26 juli 2018

Ett riktigt i-landsproblem höll på att drabba mig ikväll..eller egentligen imorgon bitti. Jag upptäckte att det var slut kaffe i burken och affären hade hunnit stänga. Funderade som bäst om jag skulle traska iväg till mamma och låna eller om jag skulle knacka på hos någon av grannarna. Då kom jag på det....jag fick ju kaffe av Maggan när hon var här och hälsade på. Hurra!! Jag får min mugg kaffe imorgon bitti också....

Wow, idag har det i alla fall inte alls varit lika varmt. Visst, det har fortfarande varit linne och shorts som gällt i klädesväg men ändå....så härligt. Natten som gick öste ju dessutom regnet ner en stund, det smattrade rejält mot taket. Oj, så skönt det kändes då att jag hade klippt gräset. Men med facit i hand hade det förmodligen varit skonsammare mot kroppen att klippa idag. Fast tack vare att det var gjort fick jag lite extra tid den här dagen.

Istället körde jag några maskiner tvätt, använde överblivna äggvitor och gjorde maräng. Sen tog jag tag i ett stort jobb, jag tömde mobilen på foton....det var runt fyratusen bilder och filmer så det tog ett tag. Nu har mobilen i alla fall minne för att klara ett gäng nya bilder...får se till att det inte är lika många nästa gång. Tänk så bra det skulle vara om jag lyckades tömma den lite oftare.

Sudden har varit sugen på bullar ett tag, så sen eftermiddag bakades det kanelbullar här i huset. Ja inte jag, sonen stod för bakandet, själv var jag snabb att hugga in när det var dags att smaka. Så mjuka, smörigt goda tillsammans med ett glas kall mjölk!

Funderar lite på detta med eldningsförbudet, hela tiden läser man om folk som trots det grillar både här och där. Är det nån som råkar säga till dem så blir de antingen arga eller nonchalerar den som säger till. Undrar vad de tänker med? Kan ju inte vara många hästar hemma i det stallet....Visst jag förstår att det är jobbigt att laga mat inomhus med den värme som blir av spis och ugn, det tycker jag också men i den situation som råder nu är det bara att gilla läget. Man kan äta annat än grillat!

I vår kommun får man dock fortfarande grilla på den egna tomten om grillen står på ben (eller om det är en elgrill) och man har släckningsattiraljer nära. Hur länge det nu kommer att vara tillåtet? Fortsätter torkan kanske det blir förbjudet i vår kommun också.

Räddningen till imorgon bitti!

Så fantastiskt goda bullar.

Plockade lite blandade bär i trädgården idag. Smakar sommar och sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar